taekwondo-ITF-1.jpg

Vad är Taekwon-D0?

Taekwon-Do är en koreansk självförsvarskonst, grundad och utvecklad av General Choi Hong Hi, 9th Degree svart bälte. Namnet Taekwon-Do kom till den 11´e April 1955 och 1966 grundades ITF ( International Taekwon-Do Federation av Choi Hong Hi).

Taekwon-Do är utvecklat från gamla koreanska stridskonster som Taekyon, Dang Soo och Kung Fu. ”Tae” betyder fot, ”Kwon” betyder hand och ”Do” innebär ett livssätt / en konst. Inom Taekwon-Do används både händer och fötter effektivt för försvar & attack och fot teknikerna är unika. Taekwon-Do är inte Karate, Kung Fu eller Jujitsu. Det skiljer sig genom namn, terminologi, tekniker metoder och filosofi. Taekwon-Do lärs ut i hundratals länder till miljontals elever. I Sverige finns ett trettiotal klubbar och Taekwon-Do kom till Göteborg i november 1979. De första Taekwon-Do klubbarna i väst-Sverige bildades i Lilla Edet och Trollhättan 1977/78.

Taekwon-Do lärs ut som handgemäng i många länders försvarmakter. Det är absolut förbjudet att missbruka Taekwon-Do. Det kan leda till avstängning inom samtliga ITF klubbar. Alla kan träna oberoende av kön eller ålder.